Balkan Fury 9


Balkan Fury 9 или „Как да променим историята си„


      Започвам да разказвам тук какво се случи на батъла в Сърбия, в който участвахме. Иска ми се всичко да е просто така неофициално. Без „Здравейте колеги„ и т. н. фейк булшит. Така и ще бъде. Да започнем с организацията... Whaаааt!!! В България, повярвайте, има събития с десетки пъти по-добро менажиране и отношение към хората, които участват там. На нас ходенето ни за трети път (след Balkan furi 7 и 8) ни се видя достойно за дискусия. След като не се явиха основните обявени за съдии на 2 vs. 2 HIP HOP и 3 vs. 3 ALL STYLES батъли, а именно
- Bouboo
- Waydi
- Lil‘O
нещата придобиха вид на тежка „селска сбирка„ с комплексарски елементи. Единствените хора, които допринесоха това да не обхване като вирус присъстващите (въпреки, че имаше доста податливи) бяха гостите от Хърватия, Турция и България. Да, България в лицето на Zak TheThrilla, който съдийства на bboy батълите, квалификация за престижното World Bboy Classic (Nederlands) с квалификации в 20 страни в света, DzH, който съдийства в HIP HOP 2 vs. 2 деца, Ббоите от Monstribe и танцьорите от Halifix Crew. В крайна сметка нещата минаха благополучно и след доста рундове в двете категории на HIP HOP и ALL STYLES „наши„ хора стигнаха до финала. Танцуването им според съдиите не беше достатъчно, за да спечелят нито едно от двете състезания, но в крайна сметка всички ни изпратиха с уважение и благодарност. 
    Така приключи и нашето поредно пътуване по батълите в чужбина. Благодарим на всички, които изразиха мнение и коментари по видеата от финалите. Благодарим и на тези, които казаха, че съдийстването не е било коректно и е трябвало ние да спечелим. Ето видеата:


       Трябва въпреки всичко това да бъдем реалисти. Нивото ни на танцуване в България не е добро. Ние го разбрахме за себе си, когато започнахме да ходим на състезания в чужбина и да взимаме уроци от чужди преподаватели с много знания. Смятам, че това като идея ще е от полза за нашето мини фристайл общество. Вярвам, че танцуването и комуникирането с хора, които разбират танца цялостно като явление ще помогне на всички нас и когато се събираме заедно на джем, батъл и участие ще имаме много повече какво да си кажем. Това ще спомогне за развитието на културата ни по един лек и логичен начин. Само трябва да спрем да казваме на танцьорите си колко са „велики„ ако не се справят добре. Колко по-добър начин това да стане фино е като ги изпратим на състезание в чужбина с техни връстници. Нека те да им покажат и да ги мотивират. И да не забравяме естествено:

HIP HOP is all ABOUT:

                                        Материала подготви: Димитър Желев